Techieken

Kanten

Buigen is absoluut een van de belangrijkste fasen in de plaatbewerking en cruciaal in termen van productie-efficiëntie en insteltijden.
Vanuit dit perspectief is het instellen van de machine een van de meest kritieke taken die vaak tijd, precisie en inspanning van de operator vereist. Veelal wordt gebruik gemaakt om de stepfiles in te laden van uit Solid Works. De kantmachine is hierdoor automatisch ingesteld.  De insteltijden worden korter en de operator wordt bevrijd van een lastige taak die een ernstig risico op fouten inhoudt. Met kanten wordt met de kantenbank een 2D plaat omgebogen naar een 3D contour. Deze buigingen zorgen vaak voor een sterker en steviger product. Bij het kanten wordt een bovenstempel in een ondermatrijs gedrukt met daartussen het te vormen plaatdeel.

Kanten
Kanten

Advies op maat

De specialisten van KOMET metaalwaren adviseren u graag

Komet is de juiste partner voor het ontwikkelen van het eindproduct. Samen met de klant wordt er bepaald waar product verbeteringen kunnen worden aangebracht. Dit kan leiden tot een optimale productie wat tijd en geld kan schelen.  Wanneer maakt u een afspraak voor een advies gesprek?

advies-op-maat

ONZE STERKE KANTEN

betrouwbaar-icon
Betrouwbare
partner
slimproduceren-icon
Sterk in slimme
oplossingen
vakmensen-icon
Vakmensen met
passie voor plaat
snellelevering-icon
Snelle
Leveringen
grotecapaciteit-icon
Grote productie
capaciteit