Over ons

over-ons

KOMET is uw partner van ontwikkeling tot productie

KOMET Metaalwaren is een middelgrote plaatbewerker waar mensen werken met passie voor plaatmateriaal. Met ons uitgebreide moderne machinepark, de jarenlange ervaring en kennis in het verwerken van plaatmateriaal kunnen wij efficiënt produceren. Wij zijn sterk in het doordrukken, klikverbindingen en vervormingen, ponsen, perforeren, lasersnijden en het werken met onze lasrobot. Wij kunnen door onze aanpak bij het vervaardigen van producten en onderdelen vaak praktische oplossingen vinden voor onze opdrachtgevers. Zo leveren wij het beste product met een zeer hoge kwaliteit.

KOMET Metaalwaren doet meer!

Slimme productveraardiging en kostenbesparing

De wensen van onze klanten worden met onze CAD programma’s vertaald in een goed te produceren product. Een goede samenwerking met onze klanten is belangrijk om tot een goed resultaat te komen. Onze kennis en ervaring wordt dan optimaal benut om tot een zo efficiënt mogelijk product met een hoge kwaliteit te komen. 

Wat is uw uitdaging?

over-ons

Onze productiefaciliteit is optimaal in formaat en machines. Een van de machines is de Amada volautomatische, servo gestuurde ponsstraat. Deze machine kan door de grote voorraad plaatmateriaal 24 uur per dag 7 dagen in de week perforeren, doordrukken, ponsen en vervormen. Hierdoor kan KOMET Metaalwaren grote series produceren.

Wij blijven ook investeren in mens en materieel om aan de vraag van de klant te kunnen blijven voldoen.

over-ons

KOMET Metaalwaren maakt alle tekeningen van de producten in Solid Works.
Door gebruik te maken van Solid Works kunnen we samen met de opdrachtgever vooraf bepalen hoe een product er uit gaat zien en of deze aan alle specificaties voldoet! De opdrachtgever kan zelf ook een assembly als STEP file aanleveren. Onze software selecteert automatisch de plaatdelen uit deze samenstelling en maakt hier plaatuitslagen van.

Bent u opzoek naar een co-worker (partner) voor het vervaardigen van producten uit plaatmateriaal in grote oplages en heeft u ook een uitdaging om een product of onderdeel met een betrouwbare levertijd te laten produceren?

Neem dan contact met ons op.

over-ons
over-ons

Onze sterken kanten

betrouwbaar-icon
Betrouwbare
partner
slimproduceren-icon
Sterk in slimme
oplossingen
vakmensen-icon
Vakmensen met
passie voor plaat
snellelevering-icon
Snelle
Leveringen
grotecapaciteit-icon
Grote productie
capaciteit

Historie KOMET Metaalwaren

Historie-Komet metaalwaren-2

De naam KOMET Metaalwaren is afgeleid van Ruben van den Kommer. Ruben is de oprichter van KOMET. Na eerst jaren werkzaam te zijn geweest in een kantoormeubel en magazijnstellingen productie, besloot hij om zelf een onderneming te starten. Hij had diverse functies vervuld en genoeg werkervaring opgebouwd om dit te kunnen realiseren.

In 2002 begon Ruben zelfstandig door te investeren in een gebruikt machinepark op 80 vierkante meter in Wormerveer. Hij ging van start en haalde tijdens het zoeken naar klanten één grote opdrachtgever in de winkelinrichting binnen.

Door de groei in het bedrijf kon KOMET in 2008 verhuizen naar een pand van 500 vierkante meter met een nieuw machinepark. Door de extra ruimte was KOMET Metaalwaren in staat efficiënter te produceren.

De grotere opdrachten en toename van het aantal klanten leidde ertoe dat KOMET nog verder kon uitbouwen en werden er steeds meer werknemers aangenomen. Deze constante groei zorgde ervoor dat KOMET steeds verder kon uitbreiden naar uiteindelijk hun huidige productieruimte van 1600 vierkante meter.

De efficiency die door deze mooie productielocatie is ontstaan heeft er heeft ertoe geleid dat er weer volop gegroeid wordt. Wij zien daarom de toekomst met vertrouwen tegemoet en verdere uitbreiding wordt nagestreefd waarbij de betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie de kernwaarden blijven.

Historie-Komet metaalwaren-2
Historie-Komet metaalwaren